Изминалата година може и да беше най-горещата, регистрирана някога, но под нежния покров на окена, животът в дълбините изглежда процъфтява. Най-престижният конкурс за подводна фотография току-що представи снимките-победители за 2016-а година и те са меко казано невероятни.

Ocean Art Photography състезанието се провежда вече в продължение на шест години и с всяко издание участниците изглежда намират нови начини да заснемат извънземната красота на подводния свят. Тазгодишното издание раздаде награди на 95 фотографи от общо 60 държави в различни категории – поведение на морската фауна, рифове, широкоформатни снимки, супер-макро и други. В конкурса дори се появиха концептуални арт снимки, като тази на човек, който поправя двигател на BMW на дъното на басейн.

В галерията по-долу ще намерите избраните от нас портрети на океанския живот от конкурса. Ако искате да видите всички участници, посетете страницата на Underwater Photography, но внимавайте – денят може да мине неусетно докато се взирате в подводните красоти.