Facebook тайно пусна мобилно приложение в Китай

Facebook тайно пусна мобилно приложение в Китай

Присъствието на Facebook в Китай беше до голяма степен преустановено още през 2009-а година, но това изглежда не спира Марк Зъкърбърг от опитите му да стъпи на този пазар. The New York Times съобщава, че Facebook пуска мобилно приложение за споделяне на снимки, наречено Colorful Balloons, в Китай. Тази програмка прилича и се държи като собствената Moments на Facebook, но без брандирането, разбира се. Идеята зад новото приложение е да оцени как китайските потребители споделят съдържание.

В изявление пред Times, Facebook нито потвърждава, нито отрича да е замесена в Colorful Balloons. „Отдавна заявихме, че се интересуваме от Китай и искаме да разберем и научим повече за страната по много различни начини“, гласи официалното изявление. Въпреки това изказване, шефът на разработчиците, отговорни за Colorful Balloons – Жанк Жинмей, е присъствала на поне една критична среща между Facebook и китайските власти, което означава, че има реален шанс тя да е свързана със социалната мрежа или дори да е нейн служител.

Не е ясно дали китайските регулаторни органи са запознати със съществуването на мобилното приложение и кой стои зад него, и това може да се окаже проблем. Докато Зъкърбърг и компания подвиха коляно в съда и официално се изтеглиха от Китай, подобен таен подход би могъл да коства на Facebook нови дела и санкции.

Няма коментари

Няма коментари

Все още няма коментари, можете да напишете първия.

Вашият коментар

Само регистрираните потребители могат да коментират.