Изглежда хакерите нямат почивен ден. Последната жертва обаче е доста интересна. Не, не става въпрос за поредното министерство или организация, а за семейството на бившите президенти на САЩ – семейство Буш.

Според данни от доклада за нападението на онлайн престъпниците поверителна информация е била открадната от хакерите. В това число се включват редица секретни кореспонденции, разговори и доклади не само от Буш-младши, но и от Буш-старши.

The Smoking Gun докладва, че хакерите са се добрали до ценната информация, разбивайки имейл акаунтите на няколко от членовете на семейството. Целта обаче остава неизвестна.

Ето какво пише сайтът във връзка с осъществената атака срещу семейството на бившия президент:

„В имейл кореспонденция с човека, който твърди, че е отговорен за хакерската атака, той споделя, че е успял да се добере до „доста неща”. В това число и „интересни имейли” за наскоро хоспитализирания Джордж Буш, „Буш 43” и останали членове на семейството.

Атаката е замисляна от известно време и се смята, че въпросните онлайн престъпници са разполагали с домашни адреси, телефонни номера и имейли на повечето от членовете на семейство Буш. Публикуваните снимки и имейли съдържат и воден знак на символа на хакерската организация, отговорна за атаката – „Guccifer.””

Седмицата безспорно е доста бурна в това отношение. По-рано през седмицата хакери атакуваха редица американски медийни компания, като New York Times бе един от засегнатите сайтове. Социалните мрежи също не бяха пощадени и Twitter се наложи да смени паролата на близо 250 000 свои потребители.

Според последни данни при атаката срещу семейство Буш са били разбити поне шест имейл акаунти, в това число и на сестрата на президента – Дороти Буш.