До 6 януари 2013 г. включително се приемат формуляри за участие в конкурса „Наградите на БАИТ за 2012г.“ на адрес: София 1040, бул. „Драган Цанков“ 36, СТЦ Интерпред, офис 339Б или e-mail: bait@bait.bg. Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

Формулярът за участие и регламентът на конкурса са публикувани в сайта на БАИТ,

Комисия ще разгледа постъпилите предложения от 07 до 13 януари 2013 и ще оценява предложенията по критериите, посочени във формуляра за участие. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 22 януари 2013 г. в Зала „София“ на Град Хотел „София“.

Към момента са подадени формуляри в категориите Образователна награда, Студентска награда, STARTUP компания, Журналистическа награда, Държавна администрация, Общинска администрация, Мобилни решения, Бизнес иновативност, E-business и Специална награда.

Общо 15 награди ще бъдат присъдени в следните категории и съответните подкатегории: Награда за журналистически принос, Образователна награда, Студентска награда, Публична администрация, Бизнес иновативност, Компания на годината, Корпоративна и социална отговорност, STARTUP компания на годината, E-business, Мобилни решения и Специална награда за значим принос в развитието на информационните и комуникационни технологии.

Тази година БАИТ ще връчи допълнителни предметни награди към призовете в отделните категории.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ“ за 2012 г. се провеждат с подкрепата на Майкрософт България, Кантек, Контракс, Технологика, Датекс, Фрекълз, Акт Софт и Апис и със съдействието на Сентио, Мусала Софт и Сиела Норма. Инициативата се осъществява и в партньорство с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Националното сдружение на общините в Република България, Националния център за безопасен интернет, и др.