Yahoo придоби стартиращата компания OnTheAir, която разработва решения за видео чат, за да засили специализацията си в мобилни приложения и услуги.

“Когато се срещнахме за първи път с екипа на Yahoo, видяхме, че всеки там е ангажиран с превръщането на мобилните продукти в гръбнака на всекидневните навици в световен мащаб”, казва в съобщение на сайта си 5-членният екип на OnTheAir.

От компаниите не разкриват за каква сума е сключена сделката. Според източници от Yahoo, интересът на корпорацията е насочен към човешкия капитал на стартиращата фирма, а не върху продукта и, който ще бъде прекъснат. Част от екипа на OnTheAir са работили във водещи компании като Google и Apple.

През октомври Yahoo придоби приложението за препоръки, наречено Stamped. Това бе първата подобна сделка след встъпването в длъжност на изпълнителния директор на компанията Мариса Мейър. Продуктът Stamped – приложение за iPhone за препоръчване на неща като ресторанти и книги например – ще бъде спрян.

“Назначаването на най-способните мислители и инженери в сферата на мобилните продукти е голям приоритет за нас, за да вървим напред”, каза Адам Каан, вицепрезидент в Yahoo за нови продукти и технологии. 

Много от големите Интернет компании често придобиват стартиращи компании заради инженерите, които работят в тях, и нетолкова за продуктите и услугите, които предлагат.

продължава в: CIO.bg