Tesla показа контурите на своя SUV – Model Y

Tesla показа контурите на своя SUV – Model Y

Ще минат поне няколко години, преди Tesla официално да пусне в продажба Model Y, но вече знаем горе-долу как ще изглежда този кросоувър. Компанията на Илон Мъск представи първия поглед към електромобила по време на ежегодна среща на акционерите. Изображението е доста тъмно и не показва много детайли, но най-интересната особеност е липсата на странични огледала. Не сме сигурни дали Tesla смятат, че този модел наистина няма да има нужда от огледала, когато дебютира през 2019-а година или просто дизайнът още не е завършен. Всичко, което е известно в този момент, е че моделът няма да бъде базиран на платформата на Model 3, защото тесла иска да промени окабеляването в електромобилите си.

На въпросната среща, Tesla и Мъск си признаха грешката да проектират Model X въз основа на Model S. „Щеше да бъде по-добре да проектираме SUV както трябва. Да направим дизайн на седан, както това се прави. В противен случай просто се опитваме да напаснем различни неща, което не е правилно“, каза Мъск. Решението да се използва различна платформа за новия Model Y дава възможност на Tesla да включат в процеса нови и по-добри производствени технологии.

Освен представянето на това неясно изображение, компанията също официално увери потребителите, че производството на Model 3 върви по график. През месец юли ще бъде пуснат и конфигураторът на сайта на Tesla, който ще позволи да бъдат избирани различни опции за бъдещия електромобил. В началото това ще са само цвета на купето и вида на джантите, но по-късно ще бъдат добавени опции за два електромотора например. Всички, които внесат депозит от 35 000 долара, ще могат да се сдобият с Model 3 до края на годината.

Няма коментари

Няма коментари

Все още няма коментари, можете да напишете първия.

Вашият коментар

Само регистрираните потребители могат да коментират.