В последните години стана традиция на края на всеки 12 месеца да виждаме освен отчет за финансовия баланс на различни компании, така и доклад относно нейните служители. Най-общо казано, става въпрос за съотношението мъже – жени, за това какъв процент от работещите във фирмата са цветнокожи и т.н.

И докато редица компании търпят критики, че процентово предимството сред работниците е драстично в полза на мъжете, то в Apple изглежда вярват, че това трябва да се промени и то час по-скоро. В интервю за Auburn Plainsman изпълнителният директор на компанията Тим Кук сподели, че според него жените трябва да са много повече в технологичния бранш.

„Те са от огромно значение за работния процес. Притеснява ме фактът, че ако съотношението продължи да е такова, то целите Съединени щати ще пострадат от това. Иновациите драстично ще намалеят и съм убеден в това“, споделя Кук.

Дълго време от Apple търпяха критики, че мъжете взимат много повече пари от жените в компанията. Едва миналата година Ябълката успя да постигне равенство по отношение на заплащането.

„Ако някой смята, че такова разделение не е важно, ще му кажа, че далеч не е прав. Колкото повече постигаме баланс, толкова по-добро ще е качеството на продуктите и съответно възвръщаемостта за самите компании“, допълва Кук.