Изглежда сякаш Uber скача от една PR катастрофа към следваща. След всички обвинения в сексуален тормоз от служители на компанията към клиенти, след публичните спорове между изпълнителния директор Травис Каланик и шофьор на фирмата, след посещението на Каланик и някои от висшите служители на компанията в караоке/ескорт бар… Списъкът може да продължи още доста дълго.

В опит да си спечели поне част от феновете отново, Uber официално разпространи доклад, в който да покаже какво е съотношението между работещите жени и мъже в компанията. Подобно на голяма част от технологичните гиганти в Съединените щати, в Uber преобладават предимно мъже.

Статистиката показва, че мъжкото съсловие формира 64% от всички служители на компанията, а 78% от хората на водещи позиции в Uber са мъже. По отношение на самите технологични позиции пък, жените могат да се чувстват още по-ощетени – те са едва 15.4% спрямо 84.6% мъже.

По отношение на расата и националността, азиатските служители са цели 81% от всички в Uber. Едва 8.8% от работещите в компанията обаче са тъмнокожи. Във вече споменатите 78% от мъжете на водещи позиции пък нито един от тях не е тъмнокож.

В опит да промени несъответствието, Uber официално обяви, че 41% от новоназначените служители са жени.