Арестуваха шефа на Samsung Джей Лий заради корупционна схема

Арестуваха шефа на Samsung Джей Лий заради корупционна схема

Много от вас може би очакваха това развитие – особено с оглед на предходните индикации около масивния скандал в Южна Корея, но изглежда властите малко се забавиха с действията. Въпреки това, вицепредседателят на Samsung – Джей Лий, най-сетне е арестуван по обвинения в подкуп, според Bloomberg. Съдът тепърва трябва да постанови гаранцията на Лий.

Регионалното издание Yonhap News съобщава, че на ареста е била дадена зелена светлина след втора молба от прокуратурата, която включва доказателства, уличаващи Лий в укриване на криминална дейност и нарушаване на закони, касаещи прехвърлянето на фондове и парични средства извън Южна Корея.

„Нуждата от задържането на обвиняемия е призната след разглеждане на новите обвинения и допълнителните събрани доказателства“, гласи официалното изявление на корейския съд. Bloomberg смятат, че на съда ще са нужни поне 18 месеца, за да приключи с процеса и произнесе присъда. Лий е подкупил президента на Южна Корея с 38 милиона долара, прехвърлени като дарение към фондация на приближени лица, в замяна на което той е трябвало да получи одобрение за различни сливания и да павира пътя си нагоре в компанията.

Източник:

Няма коментари

Няма коментари

Все още няма коментари, можете да напишете първия.

Вашият коментар

Само регистрираните потребители могат да коментират.