Parrot съкрати 290 души от дрон подразделението си

Parrot съкрати 290 души от дрон подразделението си

Празниците бяха малко разочароващи за френския производител на дрони Parrot. Вчера компанията обяви, че ще съкрати около 290 свои служители – или повече от една трета – работещи по проекти, свързани с дрони. Новината идва след като Parrot не успя да реализира поставените цели за продажби през последната четвърт с 15%.

Моделите на Parrot винаги са страдали от раздвоение на личността – от една страна те са на границата на скъпите играчки, от друга – не достатъчно професионални за сериозни цели. Компанията заявява, че най-важнта цел през 2017-а година ще бъде да се промени фокуса към продукти, които носят най-голяма печалба. Parrot посочва изключително малките толеранси в нишата при пазара с дрони като причина за съкращенията, така че няма да бъде изненадващо, ако в бъдеще видим много по-малко дребни дрони играчки и много повече професионално ориентирани машини като дрона с фиксирано крило Disco, например.

Основният конкурент на Parrot – DJI доминира потребителската ниша при дроните чрез много атрактивни цени и изключително скромни заложени печалби, което е нормално, имайки предвид, че основните производствени мощности на компанията се намират в Шенджен, Китай. Американците от 3D Robotics обвиниха ниските цени на DJI за собствената си промяна на фокуса от хардуер към софтуер и навигационни системи за дрони. В случая на Parrot, французите имат и други интересни продукти, свързани с аудио и интернет на нещата, така че не бива да ги отписваме преждевременно.

 

Източник:

Няма коментари

Няма коментари

Все още няма коментари, можете да напишете първия.

Вашият коментар

Само регистрираните потребители могат да коментират.