Google купи компания, за да подобри качеството на разговорите в Hangouts

Google купи компания, за да подобри качеството на разговорите в Hangouts

Google направи солидна покупка в опит да реши проблемите с качеството на аудиото в Hangouts и други приложения за гласова комуникация. Компанията придоби Limes Audio – шведска технологична фирма, която разполага с иновационен метод, който може да подобри качеството на аудиото в шумни условия или лоша интернет връзка. „Limes Audio разработва решения за премахване на фоновия шум, изкривяванията и ехото, които могат да възникнат при онлайн видео и аудио комуникация“, казва Серж Лакапел от Google в блог пост.

Google посочва Hangouts и неговия бизнес еквивалент – Chromebox for Meetings, като два продукта, които могат да се възползват от подобна технология. И след като компанията вече таргетира и бизнес клиенти с Hangouts, след като фокуса при потребителите е в Allo и Duo, новината е по-скоро бизнес ориентирана. Няма причина обаче, при успешно внедряване, тази технология да не се появи и в останалите продукти на Google, които работят с аудио.

На сайта на Limes Audio има съобщение, което гласи, че компанията е „благодарна на всички потребители, клиенти, парнтьори, инвеститори, доставчици и поддръжници“. Това навява на мисълта, че Limes ще престане да съществува като такава и ще се интегрира изцяло в Google. Това е и нормалния ход на нещата с повечето компании, които са придобити от технологичния гигант. Във всеки случай, ако използвате Hangouts или друг продукт на Google за аудио през интернет, очаквайте в бъдеще качеството на сигнала да се подобри.

Източник:
Етикети

Няма коментари

Няма коментари

Все още няма коментари, можете да напишете първия.

Вашият коментар

Само регистрираните потребители могат да коментират.