Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

ASRock ще предлага и видеокарти

Нов играч на пазара на видеоплатки/криптокопачки.

29 март 2018
5030 прочитания
10 одобрения
0 неодобрения

ASRock ще предлага и видеокарти

Увеличеното търсене от страна на “копачите” на криповалути направи невъзможно намирането на видеокарта на нормална цена. В тази обстановка на пазара се появява нов играч – производителят на дънни платки ASRock и неговата нова серия продукти, наречена Phantom Gaming.

Във видеокартите на ASRock (засега) се използват само Radeon Polaris процесори. Именно те са сред най-търсените за добив на криптовалути. Както личи от името обаче производителят ги предлага като геймърски продукти. 

Прочетете още: Специалният хардуер ще измести финално видеокартите при добива на криптовалути през 2018 г.

Налице са версии с по един вентилатор на 2-гигабайтовите Radeon RX 550 и RX 560 и с по две перки за 8-гигабайтовите RX 570 и RX 580. От компанията говорят за качествени охладители с двойни сачмени лагери, като при по-мощните са налице и топлинни тръби. Радиаторите са с алуминиеви ребра и медни плочки на местата, където се осъществява контакт с графичните чипове.

Също така ASRock са разработили софтуерен пакет, наречен Phantom Gaming Tweak. Той включва три режима на работа: Silent mode (тих режим), Overclock mode (за максимална производителност при овърклок) както Default mode (т.е. основен режим).

На страницата на Phantom Gaming няма публикувани нито цени, нито кога новите продукти ще се появят на пазара. Нека сме реалисти обаче – въпреки че ASRock имат в каталога си достъпни дъна, очакваме цените на новите видеокарти да са високи. Причината за това е споменатото голямо търсене на такъв хардуер с цел добив на криптовалути…

10 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Видеокарти"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"ASRock ще предлага и видеокарти"    

абонамент за бюлетина