Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Австралийски полицаи ще получат “пушки” за сваляне на дронове

02 март 2018
8122 прочитания
3 одобрения
2 неодобрения

MkII DroneGun

Полицията в австралийския щат Куинсланд ще получат устройства за сваляне на дронове за XXI Игри на Общността нациите, които ще се проведат в през април в град Голд Коуст. Служителите на реда ще имат на разположение MkII DroneGun, произвеждани от базираната в Сидни компания DroneShield.

Въпросните устройства външно напомнят огнестрелни оръжия, но всъщност само заглушават връзката между летателния апарат и дистанционното. В такива случаи дроновете обикновено автоматично плавно се приземяват или се връщат на мястото, откъдето са излетели. 

Прочетете още: Ще има общоевропейски правила за дронове и под 150 кг

MkII DroneGun може да сваля дронове на разстояние до 2 км. При използването му се прекъсва и предаването на видео до оператора. Заглушава се и GPS сигналът.

“Имайки предвид развитието при безпилотните технологии, както и тенденциите при престъпната им употреба в чужбина, агенциите за сигурност и военните по цял свят са изправени пред необходимостта да осигуряват и въздушна безопасност по време на събития на високо равнище, в допълнение към обичайните мерки”, коментират от полицията в Куинсланд.

Продукти на DroneShield вече са използвани по време на масови мероприятия, като Бостънския маратон. Миналата година швейцарските органи на реда разполагаха с такива “пушки” по време на Световния икономически форум в Давос.

3 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Любопитно"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Австралийски полицаи ще получат “пушки” за сваляне на дронове"    

абонамент за бюлетина